CMG a africká média zahajují čínsko-africkou mediální iniciativu „Pásmo a cesta“

Na třetím fóru o mezinárodní spolupráci na iniciativě „Pásmo a cesta“ Čínská mediální skupina, China Media Group (CMG), společně s významnými zástupci médií z mnoha afrických zemí zveřejnila čínsko-africkou mediální akční iniciativu „Pásmo a cesta.“

Shen Haixiong (Šen Chaj-siung), zástupce ředitele odboru komunikace Ústředního výboru KS Číny a předseda Čínské mediální skupiny China Media Group (CMG) uvedl, že letos si připomínáme 10. výročí iniciativy Pásmo a cesta, kterou představil čínský prezident Xi Jinping, a zároveň 10. výročí politického konceptu prezidenta Xi Jinpinga zaměřeného na upřímnost, skutečné výsledky, spřízněnost a dobrou víru vůči Africe. Během uplynulého desetiletí prokázala spolupráce mezi Čínou a Afrikou velkou vitalitu a buduje čínsko-africkou komunitu na vysoké úrovni se společnou budoucností. CMG je ochotna se od sebe navzájem učit a spolupracovat se spřátelenými africkými médii, aby společně demonstrovaly plodné výsledky spolupráce Číny a Afriky v rámci projektu Pásmo a cesta.

V současné době již 50 afrických mediálních organizací a institucí vyjádřilo svou aktivní podporu čínsko-africké mediální akční iniciativy „Pásmo a cesta“ a jejich přání s touto iniciativou spolupracovat.

(Yawen)

Zdroj: China Radio International (CRI)

https://czech.cri.cn/2023/10/15/ARTIMhu0olKLThCg9mNi9OFe231015.shtml

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*