Čína vybudovala téměř 8000 chytrých továren

Čína vybudovala téměř 8000 digitálních dílen a chytrých továren, přičemž hodnota jejího průmyslového internetového odvětví přesáhla 1,2 bilionu jüanů (asi 167 miliard amerických dolarů), jak vyplývá ze zprávy zveřejněné ve středu.

Výroční zprávu o inovacích a rozvoji průmyslového internetu vydala Čínská akademie průmyslového internetu během konference Globální průmyslový internet 2023, která se konala v Šen-jangu, hlavním městě severovýchodní čínské provincie Liao-ning.

V současné době zahájilo 31 regionů na úrovni provincií v celé zemi politiku nebo akční plány rozvoje průmyslového internetu. Výzkum, vývoj a industrializace klíčových technologií, jako je 5G edge computing, průmyslová big data a obecná umělá inteligence, se zrychlují, uvedl Lu Čchun-cchung, vedoucí akademie.

Mezitím se neustále zlepšuje systém zabezpečení dat průmyslových internetových síťových platforem. Více než 100 vysokých škol a univerzit rozšířilo své obory o průmyslový internet. Kromě toho byla zřízena řada příslušných vzdělávacích základen pro talenty a zřízeny investiční fondy, dodal Lu.

Globální konferenci o průmyslovém internetu 2023 společně organizují ministerstvo průmyslu a informačních technologií, Čínská asociace pro vědu a technologie a vláda provincie Liao-ning.

(Xinhua)

Na fotografii nahoře je zachycena globální konference o průmyslovém internetu 2022 v Šen-jangu v severovýchodní čínské provincii Liao-ning. Vystavovatel předvádí provoz chytrého dolu využívajícího technologii 5G. FOTO – Xinhua/Wang Yijie

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*