Šanghajské město knih aneb Od knihkupectví ke kulturnímu centru

Šanghajské knižní město na ulici Fuzhou ve čtvrti Huangpu je jedním z nejstarších super velkých knihkupectví v Číně. Je proto právem zdrojem hrdosti pro obyvatele Šanghaje. Při příležitosti svého dvacátého výročí, knihkupectví zveřejnilo působivé statistiky: od roku 1999 do roku 2018 překročily tržby v Šanghajském knižním městě tři miliardy čínských juanů a prodalo se zde více než 116 milionů knih.

Po téměř dvou letech modernizace a renovací bylo Šanghajské knižní město znovu otevřeno v říjnu 2023. Nově upravené knihkupectví se stalo kulturní památkou s inteligentním zeleným konceptem, což je ukázkový příklad úspěšné městské obnovy. Kromě své role čtenářského ráje nyní knihkupectví pořádá akce, jako jsou filmové výstavy, komiksové expozice, fotografické výstavy a módní přehlídky. Nabízí tak prostor pro lidi všech věkových kategorií, kteří mohou po celý rok zažívat nové kulturní zážitky.

Letos bylo Šanghajské knižní město vybráno jako jedno z míst pro veřejné projekce. Obyvatelům Šanghaje poskytuje příležitost vychutnat si mezinárodní i domácí díla v místních kulturních prostorech a setkat se osobně se světovými filmaři během Šanghajského televizního festivalu.

Letošní Mezinárodní filmový festival v Šanghaji a Šanghajský televizní festival se konají v červnu, konkrétně od 14. do 23. června a od 24. do 28. června.

(Kl)

Zdroj: China Radio International (CRI)

https://czech.cri.cn/2024/06/06/ARTIdp8pRrNixRxwhGQhhdCy240606.shtml

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*