Z Šanghaje do Bruselu přímou leteckou linkou! Létá se 3x týdně..

Čínská letecká společnost Juneyao Airlines zahájila začátkem července pravidelné lety do Bruselu, a to na letiště Zaventem. Inaugurační čínský let do hlavního města Evropské unie přivítala na bruselském letišti vodní slavobrána. Nová linka Šanghaj – Brusel bude provozována třikrát týdně. Na lety je nasazován Boeing 787-9 Dreamliner pro 324 cestujících. Na jeho palubě jsou dvě třídy: business class s 29 sedadly a ekonomická třída s 395 místy. Informovala o tom China Media Group (CMG).

Nové spojení Juneyao Airlines doplňuje stávající linku jiné čínské letecké společnosti – Hainan Airlines, která nedávno po pěti letech obnovila své lety nejenom do Bruselu, ale v červnu také do České republiky, konkrétně do Prahy, což si můžete přečíst na konci tohoto článku.

V současnosti má bruselské letiště přímé letecké spojení již se třemi městy v Číně: Pekingem (denně Hainan Airlines), Šanghají a Šen-čenem (3x týdně Hainan Airlines).

Společnost Juneyao Airlines sídlící v Šanghaji byla založena před devatenácti lety. V roce 2017 se společnost stala prvním Connecting Partner v rámci Star Alliance. V roce 2018 převzala aerolinie svůj první Boeing 787 Dreamliner, s nímž o rok později zahájila dálkové lety do Evropy. Jako první evropské destinace byly zvoleny Helsinky a Atény. V loňském roce pak společnost přidala ještě letiště v italském Miláně. Flotila zmíněné společnosti se v současnosti skládá téměř ze stovky letadel, z čehož osm je dálkových Boeingů 787.

Nejenom Brusel, ale opět i Praha

Také hlavní město České republiky Praha má opět přímý letecké spoj s pevninskou Čínou, a to od 24. června tohoto roku. Každé pondělí, středu a pátek zajistí společnost Hainan Airlines pravidelné spojení mezi českou metropolí a Pekingem. Jde o významný krok, který podpoří příjezdový cestovní ruch z této asijské destinace. A je dobrou zprávou pochopitelně i pro české cestovatele. Celý článek si můžete přečíst zde: https://sinovize.cz/2024/06/25/hainan-airlines-opet-zajistilo-pravidelne-letecke-spojeni-mezi-prahou-a-pekingem/

Radovan Rybák

Boeing 787-9 společnosti Juneyao Airlines po příletu do Bruselu (foto: Brussels Airport).

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*