Šanghaj za tři roky? Autobusy i taxíky pojedou jen na nové energie!

(221216) -- SHANGHAI, Dec. 16, 2022 (Xinhua) -- A medium-capacity hydrogen fuel cell-powered public bus (R) approaches a hydrogen refueling station in Lingang new area of Pudong New Area in east China's Shanghai, Dec. 15, 2022. As a demonstrative zone for commercial operation of hydrogen fuel cell-powered vehicles in Shanghai, Lingang new area has walked an extra mile since early 2022 to put more hydrogen fuel cell-powered public buses into practical service and to date 66 units of its kind are now running on the roads there. Another 52 units have already started zero-payload trial operation and are expected to kick off their official service before the end of this year. (Xinhua/Fang Zhe)

Podle nejnovější aktualizace pracovního plánu města týkajícího se dopravní infrastruktury a vybavení se Šanghaj chystá do konce roku 2027 kompletně přejít na vozidla na nové energie (NEV).

Od roku 2024 do roku 2027 plánuje Šanghaj nahradit v průměru více než 9 % z celkového počtu veřejných autobusů a taxíků vozidly NEV ročně. Odhaduje se, že město v tomto období nasadí celkem 6200 NEV autobusů a 11 000 NEV taxíků.

Šanghaj se zavázala postupně vyřadit své zastaralé autobusy a intenzivně rozvíjet různé typy autobusů na nové energie, například čistě elektrické. Bude také pilotně testovat autobusy s palivovými články a zároveň zajistí, aby všechna nová a modernizovaná vozidla byla modely na nové energie, přičemž průměrný roční počet modernizovaných autobusů na nové energie by měl činit přibližně 1550.

Během tohoto období bude v zásadě vyžadováno, aby všechny nově přidané nebo modernizované městské taxíky byly vozy NEV, přičemž podle pracovního plánu se očekává průměrný roční počet aktualizací přibližně 2800 taxíků.

Město rovněž posílí údržbu baterií autobusů, zpřísní požadavky na výkonnost baterií a včas provede výměnu napájecích baterií autobusů, přičemž se odhaduje roční aktualizace 500 sad baterií autobusů.

(Xinhua)

Na fotografii nahoře je středněkapacitní městský autobus na vodíkové palivové články (vpravo) přijíždí k vodíkové čerpací stanici v nové čtvrti Lin-kang v nové oblasti Pchu-tung ve východočínské Šanghaji, 15. prosince 2022. FOTO – Xinhua/Fang Zhe

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*